Vi forhandler diesel ladtanke i flere forskellige materialer, men langt størstedelen af dem produceres som enkelt vægget ladtanke i plast (polyethylen).
Der er flere årsager til ladtanke produceres i plast og for den sags skyld er enkeltvægget. En dieseltank i plast er billigere at producere for fabrikanten. Derfor fortrækker producenten en plast dieseltank fremfor en ståltank. En anden årsag er vægten, en dieseltank i plast vejer mindre end en stål diesel ladtank. En dieseltank i plast er dermed lettere at transportere og bruger derfor mindre brændstof. Tanken behøver heller ikke at være dobbeltvægget, så længe tanken overholder de lovmæssige krav. Plasttanken er bygget ud af den mest anvendt type plast, polyætylen.
Tankene starter fra 125 liter og går op til 980 liter og anvendes blandt andet på byggepladser, ved vejarbejde, hos større landskabsgartnere og i landbruget. De er udformet så de egner sig til transport. Der er således fordybninger til båndsurringer ligesom der er monteret løftehånd og bunder er udformet med lommer til gaffeltruck. Ladtankene fås med forskellige pumpetyper og med forskellig spændinger. En diesel ladtank med dykpumpe leverer ofte færre liter pr. minut end en ladtank med en udvendig pumpe. Dykpumperne leverer ca. 30 liter/min hvor de udvendige pumper leverer 40 – 50 liter/min afhængig af pumpetype. Derfor er ladtankene med dykpumper som oftest også billigere. Du vil som regel ikke opleve at der er prisudsving i 12V eller 24V pumper.
Størstedelen af de ladtanke vi sælger stammer fra Cemo. De er kendt for at producere professionelle kvalitetsvarer og flere kvalitetstjek som ikke er påkrævet af lovgivningen. Hver dieseltank i plast skal kunne holde til at tabes fra 1 meters højde. Yderligere skal tanken tjekkes hver 30 måned for at sikre sig at den overholder alle regler.
Diesel ladtanke findes i forskellige størrelser og med mange konfigurationer. Iht de gældende regler for transport af diesel på offentlig vej må man transportere 1.000 liter diesel i beholdere med en max kapacitet på 450 liter pr. beholder uden et ADR-kursus. Desuden må transporten kun forekomme i erhvervsmæssige øjemed og uden salg eller distribution for øje. Du må også transportere forskellige mængder af farligt gods, men her begynder det at blive mere kompliceret. Farligt gods er delt op i flere klassificeringer, og hvert gods har sin egen transportkategori som tillader forskellige mængder. Du kan tjekke beredskabsstyrelsen ligning ud HER, for at regne ud hvor meget du må transportere.